Repair Café Berghem – ook voor kledingherstel!

By | Berchplaets | No Comments

Woensdag 20 februari 2019 in de Berchplaets:
Repair Café Berghem – ook voor kledingherstel!
Gooi je kapotte spullen niet weg. Kom naar de Berchplaets (begane grond)en neem de spullen van thuis mee voor reparatie of advies. Iedere derde woensdag van de maand. U loopt binnen tussen 9.30 en 10.00 uur en we werken tot 11.30 uur. De diverse vaklieden met gereedschappen zijn aanwezig voor de meest voorkomende reparaties.
Ook voor het herstellen van kleding! Kleding verdient het om gerepareerd te worden of op een handige manier aangepast. Hoe goed u ook voor kleding zorgt, het kan altijd voorkomen dat u kledingreparatie nodig eeft. De naaister gaat voor u met alle plezier aan de slag. Vooral voor herstelwerk zoals losse naden, inkorten etc. (niet voor het inzetten van ritsen).

Repair Café Berghem – ook voor kledingherstel!

Met het repaircafé laten de vrijwilligers zien dat repareren leuk is en vaak ook gemakkelijk. Zij vinden het zonde dat kapotte of afgedankte spullen zo maar weggegooid worden. Liever gaan ze er mee aan de slag!
De reparatiekosten zijn gratis maar een kleine vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. U bent van harte welkom! Zie ook de eigen website www.repaircafe-berghem.nl.

2019 ook het repair café

By | Berchplaets | No Comments

Het repair café is een plek waar vrijwilligers kleine reparaties uitvoeren aan spullen die bezoekers zelf meebrengen. Het repair café vindt plaats in dorpshuis de Berchplaets aan de Sportstraat 3 in Berghem.
Elke derde woensdag van de maand tussen 09.30 en 11.30 uur zitten daar verschillende vrijwilligers klaar om met hun kwaliteiten jou te helpen! We beschikken over de volgende reparateurs: Elektriciens, naaister, klokkenmaker, timmerman etc.
De reparaties zijn gratis, maar mochten er onderdelen vervangen worden, dan moeten deze uiteraard wel zelf betaald of meegebracht worden. Een vrijwillige bijdrage wordt wel gewaardeerd. Hierdoor kunnen we het repair café in stand houden.
U bent van harte welkom!

Data 2019
16 januari
20 februari
20 maart
17 april
15 mei
19 juni
17 juli
De maand augustus zijn we met vakantie.
18 september
16 oktober
20 november
18 december

Woensdag 21 november 2018 in de Berchplaets:

By | Berchplaets | No Comments

Repair Café Berghem – ook voor kledingherstel!

Gooi je kapotte spullen niet weg. Kom naar de Berchplaets (begane grond) en neem de spullen van thuis mee voor reparatie of advies. U loopt binnen tussen 9.30 en 10.00 uur en we werken tot 11.30 uur. De diverse vaklieden met gereedschappen zijn weer aanwezig voor de meest voorkomende reparaties.

Nu ook weer voor het herstellen van kleding! Kleding verdient het om gerepareerd te worden of op een handige manier aangepast. Hoe goed u ook voor kleding zorgt, het kan altijd voorkomen dat u kledingreparatie nodig heeft. De naaister gaat voor u met alle plezier aan de slag. Vooral voor herstelwerk zoals losse naden, inkorten etc. (niet voor het inzetten van ritsen).

Met het repaircafé laten de vrijwilligers zien dat repareren leuk is en vaak ook gemakkelijk. Zij vinden het zonde als kapotte of afgedankte spullen weggegooid worden. Liever gaan ze er mee aan de slag!

De reparatiekosten zijn gratis maar een kleine vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. U bent van harte welkom!

Senseo ombouwen voor op de camping: Verbruik nog maar 700 Watt….

By | Berchplaets | No Comments

Kampeerders kunnen hun geliefde Senseo koffiepad-machine vaak niet gebruiken op de camping, in de caravan, of in de camper. Dit komt door het erg hoge stroomverbruik van een Senseo koffiepad-machine.

Op veel campings is de standplaats voorzien van een zekering van 4 of 6 Ampère.

Daardoor kunnen er apparaten gebruikt worden met een vermogen van maximaal ca. 900 Watt (4 Ampère) of 1300 Watt (6 Ampère). Een Senseo laat de zekering springen omdat hij 1450 Watt verbruikt.

Ook als je de Senseo op een omvormer wilt aansluiten is er een probleem.
De Senseo werkt alleen op een zuivere sinusomvormer van 1500 Watt of meer, en die zijn enorm duur.

Als wij onze vermogensregeling inbouwen gebruikt de Senseo nog maar 700 Watt!
Hierdoor is hij op elke camping te gebruiken.
Ook is een zuivere sinusomvormer van 800 Watt al voldoende om de Senseo te gebruiken. (in de camper of de caravan)
De Senseo is na ombouw ook nog gewoon thuis te gebruiken.
Het enige gevolg is dat het opwarmen van de Senseo iets langer duurt.
De temperatuur van de koffie en het gebruik van de Senseo blijft gewoon hetzelfde.

Twee kopjes koffie zetten duurt slechts 1 minuut en 45 seconden!

Wij bouwen uw Senseo om voor € 15,-.

Helaas vervalt hierbij de fabrieksgarantie…..

Extra Repair Café, samen met Veilig Verkeer Nederland en Dorpsraad Berghem.

By | Berchplaets | No Comments

De laatste keer in 2017 hebben we twee keer een Repair Café in de Berchplaets, op woensdag 20 december in de ochtend van 9.30-11.30 uur en in de avond van 19-21 uur.


In de avond een extra Repair Café samen met Veilig Verkeer Nederland (VVN) en de Dorpsraad. Waarin gekeken wordt naar veiligheid en zichtbaarheid van fietsers. Reparaties aan de fiets zoals remmen, bel, reflectoren en licht wordt gemaakt, samen met Mado Bikecenter. Klein materiaal wordt kosteloos aangeboden door VVN Nederland. Er worden GRATIS gymtasjes bedrukt voor kinderen van de basisschool, door Lief Papier en Tante Sannie.
U kunt zelfs een leuk presentje winnen door het invullen van een korte quiz.  Repair Café en Dorpsraad willen graag bijdragen aan de veiligheid en zichtbaarheid van onze jeugd, die iedere dag fietsend naar school zich niet bewust zijn van haar onzichtbaarheid. Behalve de Dorpsraad en VVN Hebben we ook de medewerking van Mado Bikecenter, Bakken op Hakken en Lief Papier.

In de ochtend het “gewone” Repair café 9.30-11.30 uur

Waarin u weer volop kans hebt om uw kapotte spullen mee te nemen naar Repair Café Berghem in de Berchplaets. Samen met de vrijwilligers kunt u bekijken hoe uw stofzuiger, lamp, klok, strijkijzer of föhn weer in orde gemaakt kan worden. Ook snoeischaar of tang om uw tuin winterklaar te maken. Uw spullen zijn langer bruikbaar, het milieu wordt er mee gespaard, er wordt wat bijgepraat, contacten worden gelegd of onderhouden. N.B. ook ’s avonds kunt u terecht voor de ‘gewone’ reparaties. Een vrijwillige bijdrage voor de reparatie wordt op prijs gesteld.

“Weggooien mooi niet” Laptop gemaakt

By | Berchplaets | No Comments

Deze week werd in het Repair café Berghem een kapotte laptop aangeboden. Na grondig onderzoek bleek niet de laptop maar de adapter de spelbreker. Die moest vervangen worden.
Gelukkig hebben we in Berghem een bedrijf dat zijn oude computers ontmantelt, de gegevens verwijdert en vernietigt en de bruikbare onderdelen ter beschikking stelt aan ons repair café.
En zo werd er een adapter gevonden voor de laptop. Onze klant tevreden naar huis, wij blij dat we goed konden helpen.
En wat een mooi gebaar van Hendriks Van Bergen & Smulders.
Ons motto “Weggooien mooi niet” wordt door hen wel heel goed toegepast.


Hartelijk dank heren Hendriks, van Bergen en Smulders.

http://www.hbs-acc.nl/HBS/Home.aspx

RepairCafe ook in 2019

By | Berchplaets | No Comments

We hebben een mooi begin gemaakt met de eerste Repair Café dagen. We kunnen van een succesvol 2016, 2017 en 2018 spreken, veel Berghemnaren die kapotte spullen aanleverden gingen tevreden naar huis met gerepareerd materiaal. Daar doen we het als vrijwilligers voor. En dat de aanbieders blij waren was te zien aan de giften in de fooienpot. Zo kunnen we blijven bestaan.
Allemaal dank daarvoor.

Openingsdagen 2019

16 januari
20 februari
20 maart
17 april
15 mei
19 juni
17 juli
De maand augustus zijn we met vakantie.
18 september
16 oktober
20 november
18 december

Zonder vrijwilligers geen Repair Café Berghem: Allemaal bedankt en een gezond en fijn 2019.
Met vriendelijke groeten,

Jan van Erp

Opening Repair Café in Berghem

By | Berchplaets | 3 Comments

Opening Repair Café in Berghem

Vrijwilligers repareren spullen en geven advies aan de gebruikers. Meer afbeeldingen zien: klik op kopje foto’s

3e woensdagochtend van de maand, Repair Café Berghem

By | Berchplaets | No Comments

3e woensdagochtend van de maand, Repair Café Berghem

                  Ons dorp heeft weer iets nieuws, Repair Café Berghem. RepairCafé Berghem is een initiatief van de Dorpsraad Berghem en dorpshuis De Berchplaets dat repareren promoot als alternatief voor weggooien.Repair Café Berghem legt niet de nadruk op het repareren van spullen voor de minima, maar veel meer om kapotte spullen een nieuw leven te geven. De initiatiefnemers organiseren elke derde woensdagochtend van de maand een Repair Café in De Berchplaets. Inwoners van Berghem kunnen hier naartoe komen met hun kapotte spullen, om die ter plaatse, samen met vrijwillige reparateurs, in orde te maken.

Kapotte spullen:

* kleding/textiel
* fietsen
* elektrische apparaten

* meubels/houten voorwerpen

Van 9.30 uur tot 11.30 uur is Repair Café Berghem geopend, iedere 3e woensdag van de maand.

In 2018 (Iedere 3e woensdag van de maand.)

18 juli
Augustus vakantie
19 september
17 oktober
21 november
19 december

Vanaf 09.30 uur tot 11.30 uur.

Meer weten over het Repair Café? Kijk op de landelijke site Repaircafe.nl en op www.deberchplaets.nl

Er zijn nu al zo’n zeven vrijwilligers aangetrokken en Repair Café Berghem hoopt natuurlijk, dat er nog meer vrijwilligers bij komen. Dit zijn ervaren mensen, ieder op hun eigen gebied. Die zullen proberen spullen te repareren, als dat mogelijk is en ook advies te geven aan de gebruikers. Het is dus niet de bedoeling, dat de mensen zelf aan het repareren gaan. Ze komen niet voor niets naar het Repair Café. Er staat een fooienpot, waar een vrijwillige bijdrage voor de reparatie in gestort kan worden. Het is een plaats van ontmoeting en daarvoor is de Berchplaets natuurlijk bij uitstek geschikt.

Info via Jan van Erp: vanerp047@hotmail.com

Tot ziens in het Repair Café!