3e woensdagochtend van de maand, Repair Café Berghem

By 19 september 2016Berchplaets

3e woensdagochtend van de maand, Repair Café Berghem

                  Ons dorp heeft weer iets nieuws, Repair Café Berghem. RepairCafé Berghem is een initiatief van de Dorpsraad Berghem en dorpshuis De Berchplaets dat repareren promoot als alternatief voor weggooien.Repair Café Berghem legt niet de nadruk op het repareren van spullen voor de minima, maar veel meer om kapotte spullen een nieuw leven te geven. De initiatiefnemers organiseren elke derde woensdagochtend van de maand een Repair Café in De Berchplaets. Inwoners van Berghem kunnen hier naartoe komen met hun kapotte spullen, om die ter plaatse, samen met vrijwillige reparateurs, in orde te maken.

Kapotte spullen:

* kleding/textiel
* fietsen
* elektrische apparaten

* meubels/houten voorwerpen

Van 9.30 uur tot 11.30 uur is Repair Café Berghem geopend, iedere 3e woensdag van de maand.

In 2020 (Iedere 3e woensdag van de maand.)

15 januari
19 februari
18 maart geanuleerd ivm coronavirus
15 april
20 mei
17 juni
15 juli
De maand augustus zijn we
met vakantie
16 september
21 oktober
18 november
16 december

Vanaf 09.30 uur tot 11.30 uur.

Meer weten over het Repair Café? Kijk op de landelijke site Repaircafe.nl en op www.deberchplaets.nl

Er zijn nu al zo’n zeven vrijwilligers aangetrokken en Repair Café Berghem hoopt natuurlijk, dat er nog meer vrijwilligers bij komen. Dit zijn ervaren mensen, ieder op hun eigen gebied. Die zullen proberen spullen te repareren, als dat mogelijk is en ook advies te geven aan de gebruikers. Het is dus niet de bedoeling, dat de mensen zelf aan het repareren gaan. Ze komen niet voor niets naar het Repair Café. Er staat een fooienpot, waar een vrijwillige bijdrage voor de reparatie in gestort kan worden. Het is een plaats van ontmoeting en daarvoor is de Berchplaets natuurlijk bij uitstek geschikt.

Info via Jan van Erp: vanerp047@hotmail.com

Tot ziens in het Repair Café!

Leave a Reply